Pojken och havet

– Havet, vad är havet? frågar pojken.
Pappan blir förvånad över frågan.
– Jag tycker om ordet, säger pojken. Det låter som när man andas.
Pappan försöker förklara vad ett hav är och lovar att ta med sig pojken till havet.

Pojken i boken är blind och genom boken får barn lära sig hur människor som lever i närhet till i en funktionshindrad hjälper och stöttar personen för att den ska få möjlighet att leva ett fullgott liv.

Författare: Sofia Hedman    Illustratör: Emelie Gårdeler

Beställ på: www.imiform.se

 

Röster om boken

Emelie Gårdelers collageliknande illustrationer råder en drömsk hemlighetsfull atmosfär. Med infallsrika och välgjorda miljöer, dekorativa naturdetaljer och färgsättning i havets blågröna nyanser är bilderna både konstnärligt spännande och intressanta att utforska. Pojken och havet är en inkännande, stämningsfull och tankeväckande berättelse om att inte kunna se. /…/

Lektör: Boel Peterson, BTJ.
Publiceras i BTJ-häftet nr 8, 2016.

Utnämnd till Outstanding books

– Det är en väldigt stor ära att bli utvald till Ibbys internationella utställning. Är väldigt glad över att fått ta del av Sofias texter och illustrera min första barnbok. Havet är ett återkommande motiv i mina illustrationer, men eftersom jag själv tolkar och uttrycker mig genom bild kändes det spännande och viktigt att leva mig in i hur det skulle vara att utforska saker på annat sätt än med hjälp av synen. Samtidigt illustrera en pojke som är precis som alla andra barn, nyfiken och frågvis, säger Emelie Gårdeler som har illustrerat Pojken och havet.

Färdigheter

Upplagt på

17 maj, 2017